#

У Броварах правоохоронці викрили масштабну нарколабараторію (ФОТО)

28.08.2020 09:40
У Броварах правоохоронці викрили масштабну нарколабараторію (ФОТО)
Фото з місця події

У Броварах співробітники СБУ припинили діяльність лабораторії, яка займалася виготовленням та продажем сильнодіючих наркотичних речовин

Зазаначимо, що це угрупування незаконно ввозило сильнодіючі речовини для виготовлення анаболіків із подальшим продажем у західні країни. На території Броварів розмістили підпільну лабораторію, задіяну в процесі.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу СБУ.

За попередньою версією слідства, до угруповання входили громадяни України та їхні закордонні спільники. Зловмисники замовляли в Східній Азії суміші з метандієноном і нандролоном. Їх використовують для синтезу анаболічних стероїдів.

Аби уникнути викриття, "товар" доправляли авіаційним сполученням через міжнародні поштові сервіси під виглядом косметики, побутової хімії та продуктів харчування.

Після прибуття в аеропорт "Бориспіль" вантаж транспортували на склади та до підпільної лабораторії в Броварах. Синтезовані анаболічні стероїди контрабандисти збували як продукцію відомих марок на території України і постачали замовникам із країн Західної Європи.

Слідчі спецслужби за участі оперативників та прокурорів здійснили 10 обшуків за місцями мешкання та в офісах фігурантів справи, а також за адресами складів і підпільного виробництва в Броварах, Маріуполі, Кривому Розі, Одесі та Чорноморську.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили майже 2 тонни готової продукції, упаковки для фасування товару та етикетки. Також вилучили комп’ютерну техніку, флешнакопичувачі, спеціальне обладнання для виробництва незаконної продукції, чорнові записи, документацію і понад 70 тисяч доларів США.

Слідчі СБУ продовжують досудове розслідування у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) та ч. 4 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюють усіх особ справи. Заходи з блокування контрабанди здійснювали під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що у соціальній мережі Facebook з'явився допис, у якому йдеться про причетність міського голови Броварів Ігоря Сапожка до торгівлі дітьми, за якою стоїть скандальний "пастор" Володимир Мунтян.



Читати "Моя Київщина" у Facebook