#

У Броварах відбулася просвітницька зустріч гінеколога з дівчатами-підлітками

09.12.2021 09:47
У Броварах відбулася просвітницька зустріч гінеколога з дівчатами-підлітками
Фото з місця подій

У суботу, 4 грудня, у Броварах стартував цикл просвітницьких медичних заходів від спеціалістів клініки "Alpha medical"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Трибуна Бровари".

Зустріч гінеколога клініки "Alpha medical" Ірина Скибчик із дівчатками-підлітками віком від 10 років відбулася у форматі free-talk на Торгмаші в івент-холі. Перша лекція була присвячена питанням статевого виховання, зокрема фізіології та інтимній гігієні – "Інтимна гігієна принцес".

Гігієна важлива в житті дитини, а інтимна гігієна – невід’ємна частина здорового майбутнього дівчинки. Цими елементами щоденного ритуалу ми закладаємо фундамент її здоров’я на довгі роки.

Під час двогодинної зустрічі Ірина Скибчик не медичними термінами розповіла дівчаткам, що таке гігієна та інтимна гігієна і як залишатися здоровим. Також поінформувала їх про те, як зберегти мікрофлору піхви здоровою, що таке менструальні цикл і календар та до кого звернутися в школі, коли розпочнеться цикл.

Не менш зацікавлено слухали підлітки і розповідь про овуляцію та гормони.  І на завершення зустрічі поговорили про те, як зберігати засоби гігієни та як впливає стрес на здоров’я.

На наступну зустріч заплановано запросити дівчаток старшої вікової групи і розглянути ширше коло питань.  А 24 грудня фахівці клініки планують організувати лекцію для пацієнтів, хворих на остеоартрит.

Остеоартрит – це одна з найрозповсюдженіших патологій серед людей старшого віку. Це захворювання вражає 80% жінок і чоловіків, старших 60 років. Основні скарги людини, з якими вона звертається до сімейного лікаря, травматолога чи ревматолога. –  біль, скутість, обмеження рухів у суглобах.

Лекцію для пацієнтів проведуть ревматолог, кандидатка медичних наук Ірина Найштетік і травматолог вищої категорії Володимир Авілов.

Нагадаємо, що 04 грудня у Броварах відбувся традиційний турнір – Відкриті Всеукраїнські змагання "Кубок України-2021" з кіокушинкайкан карате (ІКО Мацушима).

Читати "Моя Київщина" у Telegram