#

У Броварах відбулася зустріч із відомою українською письменницею

07.02.2022 14:30
У Броварах відбулася зустріч із відомою українською письменницею
Фото з місця події

У четвер, 3 лютого, у місті Бровари у стінах публічної бібліотеки відбулася зустріч із сучасною українською письменницею Тамарою Горіха Зерня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку «Броварська міська рада» у Facebook.

Також на заході була засновниця і директорка видавництва "Білка" Ірина Білоцерківська. Саме у її видавництві вийшли книжки Тамари Горіха Зерня - "Доця" та "Принцип втручання". Також присутні мали змогу ознайомитися з іншими книжками цього видавництва.

Розповідається, що дебютом письменниці стала книжка "Доця" (2019). Остання була відзначена премією Книга року BBC за 2019 рік. До цього жінка працювала перекладачем. На початку війни у 2014 році авторка активно долучилася до волонтерства. Спілкування з іншими волонтерами, а також військовими та переселенцями, стало підґрунтям для творчості. Багато образів героїв списані з реальних людей.

У дописі зауважується:

"Доця" вже вийшла у перекладі англійською та збирає відгуки англомовної аудиторії в інших країнах. Це ще один спосіб донести до світу інформацію про Україну та життя українців в умовах війни та окупації частини територій. Водночас "Принцип втручання" - детектив, який, проте, також не оминає складних сучасних реалій.

Захід транслювався наживо на сторінку Броварської міської публічної бібліотеки у Facebook. Відеозапис можна переглянути на сторінці бібліотеки у Facebook

Нагадаємо, що у Тетіївській громаді у період із 2 по 28 лютого триватиме акція "Скарбничка добрих справ", яка має на меті допомогти літнім людям.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: