#

У Броварах відкрили виставку про репресованих священників Київщини

23.12.2021 18:30
У Броварах відкрили виставку про репресованих священників Київщини
Фото з місця події

У Броварському краєзнавчому музеї відкрили документальну фотовиставку "Церква Мучеників: гоніння на віру і Церкву за радянських часів", присвячена пам’яті репресованого духовенства Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Броварської міськради.

Виставку вже відвідали педагоги закладів освіти Броварської міської територіальної громади. Своїми знахідками, зібраними під час досліджень і вивчення розсекречених архівних матеріалів Лук’янівської в’язниці, поділився Шумило Сергій Вікторович, кандидат історичних наук, керівник Центру вивчення спадщини новомучеників і сповідників ХХ століття.

Вчителі історії та інші педагоги змогли прослухати  лекцію "Броварські Новомученики –  розстріляні священники з Броварщини (за матеріалами слідчих справ НКВС 1937 – 1938 рр.)". Шумило С.В. вивчив 109 слідчих справ священників Лівобережної Київщини, заарештованих у 1937 – 1938 роках. З них 52 священнослужителі було розстріляно, а 57 засуджено до ув’язнення у концтаборах на різні терміни. Поховані репресовані священники у Биківнянському лісі.

Після лекції присутні мали змогу отримати відповіді на питання, що виникли в ході слухання, оглянути  фотовиставку. Педагоги пішли із заходу з твердим переконанням донести почуте й побачене до своїх вихованців та колег.

Нагадаємо, що "Моя Київщина" поспілкувалася з очільником міста Бровари Ігорем Сапожком про освіту та медицину в громаді, а також про майбутні заплановані проєкти.

Читати "Моя Київщина" у Facebook