#

У Броварах жителі просять контролювати стан забруднення повітря

18.09.2020 12:30
У Броварах жителі просять контролювати стан забруднення повітря
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на сайті Броварської міської ради з’явилось дві петиції, де жителі просять звернути увагу на стан повітря

ро це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуна Бровари".

Автором першої петицій є Тетяна Кальченко. Жінка розповідає про програми Броварської міської ради з охорони навколишнього середовища Броварів, які не виконуються в повному обсязі ще з 2017 року.

Програма повинна була захистити кожного з нас від недобросовісних підприємств – забруднювачів повітря, а місто повинно було отримати дієвий механізм контролю за незаконною діяльністю таких підприємств, – міститься у першій петиції "Повне виконання програми закупівлі станцій моніторингу в повітрі-2020".

Як зазначено в петиції, за останні роки місто встановило три стаціонарні станції, які вимірюють стан забрудненості повітря. Публічно обіцяно ж було 10 стаціонарних станцій та 2 компактні (портативні).

Тож у петиції жінка просить:

  • внести відповідні зміни до бюджету міста на другу половину 2020 року;
  • змонтувати ще сім стаціонарних станцій моніторингу атмосферного повітря та дві переносні станції;
  • оприлюднити звіт за результатами моніторингу за період роботи діючих станцій по таких пунктах: оцінка стану атмосферного повітря в місті Бровари, джерела забруднення, причини регулярного перевищення допустимих показників всіх шкідливих речовин, які вимірюють станції.

Інша петиція Тетяни Кальченко також стосується контролю за якістю повітря в Броварах. У петиції йдеться про можливість встановити на найвищій точці Броварів (недіюча труба на території ТОВ "Орієнтир-Буделемент") камер відеоспостереження.

Вона просить здійснити усі підготовчі та монтажні роботи для встановлення відеокамер на найвищій трубі на території ТОВ "Орієнтир-Буделемент" із наступними обов’язковими характеристиками:

  • охоплення всієї території навколо вищевказаної труби 360°з використанням щонайменше 6-ти відеокамер;
  • забезпечення постійного цілодобового відеоспостереження та зберігання історії запису;
  • можливість вільного перегляду відео через мережу інтернет (наприклад, трансляція кожної камери на Ютуб-каналі) в онлайн режимі з вільним доступом до всієї попередньої історії запису.

Тетяна Кальченко зазначає, що готова допомогти у вирішенні організаційних питань, щодо практичного їх виконання.

Відповідний проєкт рішення авторка петиції просить винести на найближчу чергову чи позачергову сесію Броварської міської ради. Для того, щоб  петиції розглянули потріно, щоб вони набрали 250 голосів.

Нагадаємо, що за ініціативою фонду "Фортеця надії" в Броварах розпочалася благодійна акція "Англійські книги дітям".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: