#

У Бучі церква "загубиться" між висотками (ФОТО)

21.09.2018 13:59
У Бучі церква "загубиться" між висотками (ФОТО)

Днями презентували проект забудови території навколо бучанської церкви по вулиці Богдана Хмельницького

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Громада Приірпіння"

Проект майбутньої забудови днями презентували у приміщенні нещодавно збудованого храму.

Згідно макету, біля церкви планують звести кілька багатоповерхових будинків, що відмежують будівлю церкви від приватного сектору.

Мешканці Бучі шоковані новиною про чергове багатоповерхове будівництво в Бучі впритул до приватного сектору. Люди переконані, що навколо церкви має бути парк.

Так там же приватний сектор. Де там будинки будувати? Ще рік потому гуляла на цій території з дитиною і міркувала, що дійсно парк будують навколо, тим паче, що територія дозволяє. Я не знаю, якесь вже все оскаженіле і очманіле навкруги. Може вже варто зупинитись і озирнутись навколо, що лишаємо лише випалене поле. Навіть птаху нема де сісти”, – зауважує бучанка Юлія Шишик.

Бучанці зауважують, що тих, хто дає подібні дозволи не можна й близько підпускати до виборів.

Бучанець Сергій Василишин вирішив поцікавилися у представників влади, що планується будуватися на землях комунальної власності навколо церкви.

З’ясувалося, що у червні 2017 року Бучанська рада прийняла рішення про розробку Детального плану території площею 5 га в межах вул. Руденка, Сім’ї Забарило, б. Б. Хмельницького та існуючої забудови.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Мета, з якою приймалося дане рішення, депутатам була донесена у такому вигляді:

З метою визначення планувальної організації і функціонувального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації частини території в місті Буча”.

Окрім цього, у відповіді на запит Василишина перший заступник мера Бучі Анатолія Федорука, якого судять за розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах, Тарас Шаправський зазначив, що оплачує розробку ДПТ навколо церкви дехто Ліневич Є.В., тезка скандально відомого забудовника, який вже будує впритул до приватного сектору в Бучі багатоповерхові будинки поряд з ТЦ "Модуль".

 

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: