#

У Бучі міська рада продовжує видавати земельні ділянки на підставних осіб

09.11.2018 15:24
У Бучі міська рада продовжує видавати земельні ділянки на підставних осіб
Анатолій Федорук

24 жовтня  Бучанська міська рада роздала в приватну власність декілька земельних ділянок, які знаходяться в лісі

Як повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на "Громаду Приірпіння" у Бучі депутати затвердили проект про передачу у приватну власність лісових ділянок, інформує "Моя Київщина".

Так, депутати проголосували за дозвіл на відведення ділянок на вул. Революції по 9 та 10 соток для Марини Балишиної та Людмили Бантюк відповідно. Ці земельні ділянки знаходяться в лісі, розташовані вони по-сусідству. Також у лісі по вул. Котляревського отримала 10 соток Дарія Карпенко. По вул. Патріотів 10 соток у лісі отримав Кожухар Андрій Сергійович.

За виділення в лісі проголосували майже одноголосно депутати від "Нових облич", "Батьківщини", "БПП", "Укроп", "Нашого краю" та "Партії захисників Вітчизни".

Мер Бучі Анатолій Федорук, якого судять за розкрадання земель лісового фонду в особливо великих розмірах, під час розгляду цих питань вийшов із зали засідань та не голосував.

Раніше, 6 вересня депутати Бучанської міськради проголосували за виділення шести ділянок в лісі. За даними видання, чотири з цих ділянки були виділені мешканцям Рівненської області, які написали заяви в один день. А за два дні до сесії всі вони написали ще по одній заяві на адресу мера Федорука, де просили додати до своїх заяв графічні матеріали бажаного місця розташування земельної ділянки.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Після цього голосування депутат міськради Іван Оков написав заяву про злочин до прокуратури Київської області. Після чого мер Бучі Федорук наклав вето на голосування депутатів, хоча сам також голосував за питання виділення землі в лісі.

Людмила Бантюк, яка отримала на останній сесії міськради Бучу ділянку в лісі, проживає разом з Сергієм Бантиком, який зареєстрований ФОП в Могилів-Подільскому Вінницької області. У нього всього один КВЕД підприємницької діяльності – ремонт меблів.

Як повідомляють "Наші Гроші", Генеральна прокуратура розслідує справу про розкрадання  80 га лісу під Києвом, де одним зі звинувачених є мер Бучі Анатолій Федорук. В 2016 році в нього вдома прокуратура провела обшуки. В 2017 році ГПУ заявила, що завершила розслідування по Федоруку, йому інкримінується 364 стаття Кримінального кодексу – зловживання владою або службовим становищем при вилученні земель лісового фонду. Справа на початку 2018 року передана в суд.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: