#

У Бучі на арештованій земельній ділянці розпочали забивати палі під майбутній фундамент

18.02.2019 15:24
У Бучі на арештованій земельній ділянці розпочали забивати палі під майбутній фундамент

Днями у Бучі на ділянці поблизу "Кампи", де зі скандалом вирізали ліс під забудову, почали забивали палі для зміцнення фундаменту майбутніх висоток

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Громада намагалася протистояти спорудженню чергових висоток. За цей час забудовник знищив унікальний дубово-грабовий ліс. Вік окремих дерев сягав 300 і більше років. У вересні минулого року боротьба досягла апогею. Дійшло до того, що найняті забудовником "тітушки" обстріляли та побили місцевих жителів.

Як відомо, забудовником цієї землі по вул. Лісова, 1-а виступило ТОВ "Комфорт ЛТД" (на той час очолювала депутат Бучанської міської ради Алла Карпенко). За договором суборенди товариство передало її обслуговуючому кооперативу ЖБК "Кампа-парк".

У свою чергу кооператив уклав договір підряду з ТОВ "Смарт Універсал Груп", засновниками якого є наближений до "забудового кола" екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка Антон Мирончук та його матір.

Після вересневих буремних подій "Комфорт" вирішив розірвати договір суборенди з ЖБК "Кампа-парк" на підставі використання земельної ділянки способами, які суперечать екологічним вимогам (вирубка дерев).

Депутат Бучанської міської ради Іван Окоєв стверджує, що були програні суди, пов’язані з арештом земельної ділянки. Поки продовжується слідство по незаконному вирубуванню дерев, ЖБК "Кампа-парк" в лютому 2019 року реєструє повідомлення про початок будівельних робіт на цій території. Починають забивати палі.

Змінилися керівники і "Кампи-парку", і "Комфорту". І якщо Карпенко заявляла про намір розірвати згаданий договір суборенди, то Чиж готовий будувати і надалі.

"Як зазначено в реєстрі ДАБІ, ЖБК “Кампа-парк” подав повідомлення про початок будівельних робіт за класом наслідків СС1. За такої умови житлові будинки не можуть мати більше ніж 4 поверхи. Але відповідно до детального плану території на цій ділянці плануються 9-поверхові. Отже, забудовник намагається обійти додатковий контроль з боку ДАБІ та якнайшвидше почати будівельні роботи", – підсумовує Окоєв.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: