#

У Бучі поліція затримала озброєних "тітушок" почесного голови олімпійського комітету на Київщині (ФОТО)

25.09.2018 07:52
У Бучі поліція затримала озброєних "тітушок" почесного голови олімпійського комітету на Київщині (ФОТО)
Антон Мирончук

Вчора, 24 вересня, у Бучі правоохоронці затримали групу озброєних молодиків спортивної статури, яких привезли до міста для вирубки дерев у районі парку для зведення нового ЖК

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з поиланням на "LB.ua".

Як повідомили місцеві мешканці, "тітушок" централізовано привезли на земельну ділянку близько 9 години ранку і відразу почалася вирубка лісу.

"Сьогодні близько 9-ї ранку на ділянку під'їхали декілька автомобілів і автобус. З них вийшли люди і почали рубати ліс - унікальні для Бучі граби і дуби, яким по кілька сотень років", - розповідає Юрій Єрмолаєв.

Місцеві жителі вийшли до робітників і спробували зупинити вирубку, але ті залучили "тітушок". Тоді почалася бійка, "тітушки" спочатку вигнали місцевих з ділянки, а потім копів, які приїхали на виклик. Через дві години прибуло поліцейське підкріплення. До цього часу також зібралася велика група місцевих активістів. Єрмолаєв каже, що чув постріли з боку "тітушок". Після ще однієї сутички з місцевими жителями і поліцією "тітушки" кинулися тікати.

Керівник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович повідомив, що затримати вдалося 18 порушників. До райвідділу їх ще не доставили - на місці вилучають "предмети, схожі на зброю". Активісти пишуть заяви, на ділянці працюють експерти.

За словами Юрія Єрмолаєва, робітники встигли знищити близько 30 дерев. Заступник міського голови Бучі Тарас Шаправський повідомив, що працівники "Бучазеленбуду" зараз з'ясовують точну кількість. Міська рада Бучі визначатиме масштаби завданих збитків і вимагатиме грошової компенсації.

Нагадаємо, що "Моя Київщина" вже повідомляла про вирубку стародавніх дубів у Бучі, попри заборону з боку міської влади, де на земельній ділянці компанія "Орлан-Інвест Групп" Антона Мирончука планує побудувати ЖК "WONDERWOOD".

Довідково:

Антон Мирончук - власник будівельної компанії "Орлан-Інвест Групп", один з найбільших забудовників Києво-Святошинського району. Його називають креатурою одіозного нардепа Ярослава Москакленка.

10 листопада 2017 року Антон Мирончук очолив відділення Національного Олімпійського Комітету України в Київській області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: