#

У Бучі відкрили довгоочікувану станцію знезалізнення води

02.08.2018 07:57
У Бучі відкрили довгоочікувану станцію знезалізнення води

1 серпня у Бучі по вулиці Пушкінській комунальне підприємство «Ірпіньводоканал» урочисто відкрило станцію очищення і знезалізнення води – особливий, грандіозний та важливий для життєзабезпечення населених пунктів бучанської громади інфраструктурний об’єкт

Про це повідомляє «Моя Київщина» із посиланням на телеканал «Погляд».

Оскільки однією з найгостріших проблем Ірпінського регіону, як і ряду інших регіонів України, є недостатнє забезпечення якісною водою підприємств та населення, що пов’язано з обмеженістю водних ресурсів та значною забрудненістю, введення в експлуатацію Станції очищення – на часі.

Вона є однією з перших на Київщині, яка дозволяє пити воду вищої якості, аналогів якої в регіоні немає, обсяг споживання – 4,2 тис. м3/добу.

Побудували Станцію за кошти бучанського міського бюджету, її вартість 12,5 млн грн.

З вітальним словом до поважних гостей і всіх присутніх звернувся мер міста Буча Анатолій Федорук, який, зокрема, наголосив, що місцева влада, розуміючи проблематику з якості води та необхідності її поліпшення, доклала максимум зусиль, аби бучанські споживачі більше не нарікали ні на її якість, ні на якість наданих послуг.

І місцева влада, і експлуатаційна служба КП «Ірпіньводоканал», залучаючи будівельні організації й інвесторів, які реалізовують свою діяльність на території міста, дочекалися цієї довгожданої миті – станція з надання послуг якісного водозабезпечення працює.

Цілком зрозуміло, що цьому передувала копітка робота. Компанія «Київміськбуд» першою прийшла в місто і запровадила правильність технічних підходів до організації не лише будівництва, а особливо інженерно-технічного забезпечення нових мікрорайонів в місті Буча. Завдяки їм було збудовано перші резервуари чистої води. До цієї естафети долучилися й інші будівельні компанії відповідно до належних технічних умов.

Подяками і сувенірами від Бучанського міського голови за високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток інфраструктури міста, активну громадську позицію та з нагоди відкриття Станції відзначили  директора КП «Ірпіньводоканал» Олександра Маркушина і трудовий колектив підприємства.

Такі ж подяки отримали Дмитро Новицький, президент Асоціації водоканалів України «Укрводоканалекологія», голова правління-генеральний директор ПрАТ «АК «Київводоканал», Ольга Бабій, віце-президент Асоціації водоканалів України «Укрводоканалекологія», депутат Київської обласної ради, голова бюджетної комісії Київської обласної ради, керівники будівельних компаній міста Буча та інші особи, дотичні до спорудження цього інфраструктурного важливого об’єкту життєдіяльності міста .

Директор КП «Ірпіньводоканал» Олександр Маркушин на відкритті Станції пообіцяв, що таких очисних споруд буде вже три, одна з яких незабаром запрацює і у Ворзелі.

Всі охочі могли на власні очі побачити роботу Станції у дії та скуштувати воду – напій номер один у світі.

Бо ж від якості води залежить здоров’я кожного з нас. Відтепер на перефразоване гамлетівське запитання: «Пити чи не пити?», ми знаємо точну відповідь: «Бучанську чисту воду – пити!»

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: