#

У Бучі пройшло офіційне відкриття фабрики-кухні (ФОТО, ВІДЕО)

18.12.2023 21:00
У Бучі пройшло офіційне відкриття фабрики-кухні (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця подій

Реформа шкільного харчування, ініційована першою леді Оленою Зеленською, тепер має своє фізичне розташування — у Бучі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис мера Бучі Анатолія Федорука.

Будівництво тривало вісім місяців. А сьогодні, 18 грудня, відбулося її офіційне відкриття. 

Профінансовано проєкт за підтримки The Howard G. Buffett Foundation. Більш як 10 тисяч порцій здорової та смачної їжі буде доставлятися у школи щоденно. 

Вже із січня-лютого кухня годуватиме одразу 30 навколишніх шкіл та садочків трьох громад: Бучанської, Немішаївської, Бородянської.

І це будуть обіди, приготовані не просто в новому приміщенні, а на сучасному обладнанні, за сучасними технологіями. І за новими вимогами реформи: щоб і корисно, і смачно одночасно. Наступний етап – тренінги для персоналу й налагодження технологічного процесу.

На відкриття до Бучі приїхали перша леді Олена Зеленська, американський підприємець і філантроп Говард Баффет, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, голова КОВА Руслан Кравченко, голови міжнародних місій в Україні та голови громад та адміністрацій. 

Олена Зеленська розповіла:

Менш як рік тому на цьому місці був пустир, а ми з меценатом паном Говардом Баффетом піднімали перший символічний ківш землі, відкриваючи будівництво. І ось сьогодні ми на вже завершеному будівництві першої в Україні фабрики-кухні, у Бучі.
Почалося все з великого бажання пана Говарда не лише допомогти Україні відновитися після російської навали, але й стати кращою. І найперше він хотів допомогти дітям та освіті.

Нагадаємо, що Буча прийняла субвенцію на 40 млн грн від КОВА.

На зображенні може бути: витяжка

На зображенні може бути: 7 людей та стейк

На зображенні може бути: 9 людей та стейк

Читати "Моя Київщина" у Telegram