#

У Бучі відбувалося умисне вбивство жителів, - мер Федорук

15.04.2022 13:50
У Бучі відбувалося умисне вбивство жителів, - мер Федорук
Фото з мережі Інтернет

Міський голова Бучі Анатолій Федорук розповів, що у тілах людей, яких дістали з братських могил, є кульові поранення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Lb.ua", кульові поранення свідчать про умисне вбивство, а не випадкову загибель.

Федорук в етері національного телемарафону розповів:

Практично 85% усіх тіл, які ми піднімаємо з братських могил чи індивідуальних поховань на городах, у парках, скверах, дворах – з отворами від кулі. Тобто усвідомлене умисне вбивство сталося в Бучі.

Роботи з ексгумації тіл із братської могили на території храму Святого Апостола Андрія Первозваного планують завершити сьогодні, 15 квітня.

Федорук сказав:

Завершуватимемо цю роботу: піднімемо тіла і відправимо в морги, щоб проводити вже відповідні процедури, а родичі могли отримати тіла загиблих і поховати їх так, як це має бути.

За місяць окупації Бучі росіяни також встигли пошкодити понад 1 тисячу житлових об'єктів, включно з приватними будинками та багатоповерхівками. Рівень руйнування внаслідок влучення ворожих снарядів у всіх різний.

За словами Федорука, панельні будинки, в які поцілили снаряди, оглянули фахівці провідного київського інституту. Говорити про те, що вони підлягають відновленню, поки що зарано.

Нагадаємо, що станом на 15 квітня втрати військ росії становлять близько 20000 осіб.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: