#

У Бучі водій зізнався, що має з собою наркотики

17.12.2021 08:30
У Бучі водій зізнався, що має з собою наркотики
Фото з місця події

Правоохоронці Бучанщини затримали водія, що керував авто в стані наркотичного сп'яніння

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Патрульні Бучі помітили підозрілий автомобіль, водій якого, рухаючись по автодорозі в місті Буча по вулиці Нове Шосе, не був пристебнутий ременем безпеки.

Під час спілкування з поліцейськими 46-річний чоловік мав явні ознаки сп'яніння та зізнався, що має при собі поліетиленові пакетики із марихуаною.

Правоохоронці склали адміністративні матеріали за ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та за ч.5 ст.121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, придбання, чи зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає  штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, що у ТОВ "ЮТЕМ – ІНЖИНІРИНГ" з Бучі немає дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook