#

У Бучі запрацювала станція з переробки відходів, що утворилися внаслідок бойових дій (ФОТО)

18.04.2024 16:37
У Бучі запрацювала станція з переробки відходів, що утворилися внаслідок бойових дій (ФОТО)
Фото з місця події

У Бучі відкрили інноваційний майданчик для переробки будівельних відходів, що накопичились внаслідок руйнувань росіянами під час окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Бучанської міської ради. 

Це одна з перших в Україні стійких і повноцінних станцій із переробки сміття такого виду. На відкриття майданчика завітав Петер Вагнер — Голова Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської Комісії.

За нашими підрахунками, у громаді залишилося близько 75 тисяч кубометрів будівельних відходів після демонтажу зруйнованих об'єктів. Відтепер утилізацією та переробкою цих відходів займатиметься КП "Бучасервіс",

- поінформував Бучанський голова Анатолій Федорук.

Майже все обладнання для роботи майданчика Бучанська громада отримала від UNDP Ukraine. Відтак, відходи можна подрібнювати та сортувати за фракціями, а кінцевий продукт — перепрофілювати для потреб громади. Проєкт реалізовано спільними зусиллями Бучанської міськради, Програми розвитку ООН та за підтримки ЄС. Це стане важливим кроком у відновленні та мінімізації впливу шкідливих речовин на довкілля.

Нагадаємо, що у Бучі відбулася робоча зустріч з нагоди відкриття першого на Київщині комплексного Центру надання соціальних послуг з формування життєстійкості.



Читати "Моя Київщина" у Facebook