#

У Чорнобилі готуються збудувати третю сонячну електростанцію

28.09.2018 14:46
У Чорнобилі готуються збудувати третю сонячну електростанцію
Фото з мережі Інтернет

У Чорнобилі здали в оренду земельну ділянку під будівництво третьої сонячної електростанції, також є ідея розміщення дата-центрів на майданчику ЧАЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на інтерв’ю заявив голови Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Віталія Петрука виданню "Укрінформ".

У якості майданчика для розвитку відновлюваної енергетики у Чорнобилі слугуватиме територія спеціального промислового використання. У майбутньому там планують розміщувати і дата-центри.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

У Чорнобилі вже працює одна сонячна електростанція потужністю 1 МВт, ще одна (потужністю 1,5 МВт) будується. Також в оренду здали осушену частину ставка-охолоджувача, де інвестор готує проект з будівництва сонячної електростанції. Розглядається й питання створення вітроелектростанцій.

"Зараз одне з рішень про надання згоди на розробку землеустрою під вітрові електростанції перебуває у Секретаріаті Кабінету міністрів. Там український інвестор. Якщо говорити про іноземних інвесторів, то "сонячним" проектом займаються французи. Також є певний інтерес із боку американців, обережна зацікавленість – з боку японців", - зазначив голова ДАЗВ.

Агентство намагається розвивати ще один напрям: розміщення дата-центрів на майданчику ЧАЕС. Перевагами для цього є стабільне енергопостачання та наявність великої кількості вільних об’єктів і площ. Крім того, відстань від столиці до Чорнобиля порівняно не велика, станція під належним контролем і захистом. Переговори щодо спорудження таких об’єктів ведуться, однак поки що не мають результатів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: