#

У Чорнобилі встановлять унікальна діджитал-скульптура (ВІДЕО)

03.07.2018 08:47
У Чорнобилі встановлять унікальна діджитал-скульптура (ВІДЕО)

Вперше у зоні відчуження ЧАЕС з'явиться масштабна діджитал-скульптура ARTEFACT, а всесвітньо відомі музиканти створять музичний супровід до неї з використанням звуків Чорнобиля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Проект присвячений сучасній проблемі інформаційної епохи, що сколихнула весь світ – маніпулювання інформацією, фейкових новин та постправди. «Чорнобильська тематика завжди викликала неабиякий інтерес у громадськості та представників ЗМІ. А там, де є попит на інформацію, можуть з’являтися чутки, легенди і як результат – фейкові новини. Це все веде до дезінформації громадян щодо важливих питань. Тому агентство підтримує ініціативу організаторів ARTEFACT. Якісне, точне й правдиве інформування, боротьба з фейками і відповідальне споживання інформації – запорука розвитку нашої держави», – наголошує голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Презентація скульптури у Чорнобилі, куди буде запрошено пресу з усього світу, відбудеться в жовтні. До цього часу зону відвідають артисти та пройде низка зустрічей з активної молоддю на тему захисту від фейкової інформації, фактчекінгу, розвитку критичної думки та медіаграмотності. Всі події арт-проекту стануть частиною документального кіно. У рамках проекту ARTEFACT буде реалізовано низку заходів, серед яких:

1. Створення та встановлення у зоні відчуження унікальної інтерактивної digital-скульптури, яка спілкується зі спостерігачем;

2. Написання саундтреку до неї міжнародними артистами;

3. Створення бібліотеки звуків «Звуки Чорнобиля», яку зможуть використовувати музиканти з усього світу;

4. Лекторії з молоддю та працівниками креативних індустрій на тему постправди та підвищення медіаграмотності;

5. Інтерактивні виставки та комунікації на фестивалях та культурних заходах України;

6. Презентація digital-скульптури у Чорнобилі з організацією міжнародних прес-турів;

7. Створення документального кіно «Артефакт».

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: