#

У Чорнобилі збудують протирадіаційне укриття на суму в 129 мільйонів

11.09.2018 08:03
У Чорнобилі збудують протирадіаційне укриття на суму в 129 мільйонів

Тиждень тому, 4 вересня ДСП "Центральне підприємство по поводженню з радіоактивними відходами" по результатам тендеру замовило у корпорації "Укртрансбуд" протирадіаційне укриття за 128,55 мільйонів

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "БізнесЦензор".

Як повідомляється до кінця 2020 року на території комплексу виробництв "Вектор" у зоні відчуження повинні запроектувати і побудувати "під ключ" інженерно-транспортних мереж сховища для проміжного зберігання високоактивних відходів, які повертаються з Росії після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС.
Йдеться про противорадиационном укритті на 75 осіб персоналу з інженерними мережами, підключеними до існуючих. Гарантійний термін якості робіт складає рік, а гарантійний термін експлуатації об'єкта - 30 років.

Транспортно-технологічну схему руху персоналу (30% проектних робіт) розробить ДП "Науково-технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами, речовинами, джерелами іонізуючого випромінювання.

Оскільки проектування замовляють разом з будівельними роботами, підсумкові відомості ресурсів і кошторису не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів і устаткування з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Єдиним конкурентом було ТОВ "ЮТЕМ-Інжиніринг" Владислава Багірова, Руслана Свінціцького, Сергія Лазаренка, Юрія Маковея, Павла Цирульнікова і Андрія Сталевого.

"ЮТЕМ-інжиніринг" спільно з корпорацією "Укртрансбуд" є співзасновниками ТОВ "Будівельна Компанія" Адамант ". У свою чергу" Адамант "входить в корпорацію" Укрбуд ", діяльність якої контролює народний депутат Максим Микитась.

В результаті розіграшу підряду між партнерами ціна угоди виявилася нижче очікуваної вартості закупівлі тільки на 0,003%, або 4 тис грн.

Головою правління корпорації "Укртрансбуд" є Сергій Романенко. З 2010 року вона отримала підрядів на 987,38 млн грн, з яких 444,06 млн - у "Управління капітальним будівництвом зони відчуження".

Всього з 2009 року "ЮТЕМ-Інжиніринг" виграв тендерів на 298,72 млн грн. Джерело: https://biz.censor.net.ua/n3085531

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: