#

У Чорнобильській зоні почалися роботи зі встановлення кордонів України та Білорусі

16.04.2019 14:59
У Чорнобильській зоні почалися роботи зі встановлення кордонів України та Білорусі
У Чоронобильській зоні розмежовують територію України та Білорусі

У Чорнобильській зоні відчуження почалися демаркаційні роботи за участі українсько-білоруської робочої групи

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ЧАЕС, фахівці ведуть польові роботи по виносу державного кордону на місцевості та визначення місць встановлення прикордонних знаків.

Їх проводять геодезисти, фахівці прикордонних служб обох сторін, представники Поліського державного радіаційно-екологічного та Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідників, а також співробітники інших підприємств зони відчуження.

Складність проведення робіт – це радіаційне забруднення, оскільки саме ця частина державного кордону проходить по територіях, де діє особливий санітарно-пропускний режим, а значить часовий ліміт перебування фахівців для виконання робіт вельми обмежений. Додаткові проблеми виникають через складні природні умови, заболоченості територій і т.п.

Загальна протяжність державного кордону України і Білорусії становить 1084 км, в тому числі – понад 150 км в межах Чорнобильського заповідника.

Нагадаємо, що 15 квітня працівники поліції поблизу КПП "Дитятки" виявили двох хлопців, які незаконно проникли на територію зони відчуження.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: