#

У Чорнобильській зоні збудують ще одну сонячну електростанцію

03.05.2019 15:48
У Чорнобильській зоні збудують ще одну сонячну електростанцію
СЕС у Чорнобилі

На прилеглій до ЧАЕС території побудують ще одну сонячну електростанцію за кошти уряду Іспанії, які виділяються в рамках співпраці з нашою країною за Кіотським протоколом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Апостроф".

Перша сонячна електростанція в зоні відчуження була запущена в експлуатацію у жовтні 2018 року, її потужність становить 1 МВт. Вироблюваної нею електроенергії вистачить для потреб близько 2 тисяч квартир. Вартість проекту – близько 1 мільйона євро.

В кінці березня 2019 року Міністерство екології та природних ресурсів повідомило, що нова станція буде побудована за кошти уряду Іспанії, адже Україна поступилася своїми квотами на викиди парникових газів за Кіотським протоколом. При цьому умовою виділення таких коштів є їх використання для фінансування проектів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів і розвиток відновлюваної енергетики.

Як повідомили в Мінекології, з держбюджету на будівництво нової сонячної електростанції в Чорнобильській зоні буде виділено 32,8 мільйона гривень (1,1 мільйона євро за поточним курсом).

"Проектом передбачається облаштування фотоелектричної станції (один з найбільш поширених на сьогодні видів сонячних електростанцій, в яких використовуються модулі –максимальної розрахункової потужності 763 кВт на території Чорнобильської зони відчуження... Термін завершення реалізації проекту заплановано на кінець 2019 року", - повідомили у Мінекології.

Нагадаємо, що кількість відвідувачів зони відчуження у 2018 році становила понад 70 тисяч осіб, із яких половина – іноземці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: