#

У Чорнобильській зоні знову затримали збирачів ягід

28.07.2018 14:46
У Чорнобильській зоні знову затримали збирачів ягід

Учора, 27 липня, працівники поліції зони ЧАЕС в районі с. Розсоха виявили трьох жителів Іванківського району, які назбирали в чорнобильському лісі ягід ємкістю близько 40 літрів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Чорниці, які були вилучені, порушники збирали, скоріш за все, для продажу. Ягоди направлено на відповідну експертизу, за результатами якої фахівці визначать рівень радіації в них.

За незаконне проникнення в зону відчуження на даних громадян складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом переміщення лісових ягід за межі зони відчуження  відкрито кримінальне провадження за ст. 267-1 Кримінального кодексу України «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки». Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних міні­мумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: