#

У Чорнобилі планують покращити інфраструктуру для приваблення туристів

23.03.2021 20:40
У Чорнобилі планують покращити інфраструктуру для приваблення туристів
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що в Україні створять "туристичні магніти", куди увійде і Чорнобильська зона

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт телеканалу "Дом".

Перший заступник міністра охорони навколишнього середовища та природних ресурсів Богдан Боруховський розповів, що в Чорнобилі передбачають наявність інфраструктури — доріг, кафе і ресторанів, готелів.

Зважаючи на те, що Чорнобиль — популярний туристичний об’єкт, все це там вже є. Але цю інфраструктуру будуть покращувати. Вже зараз там є готелі. Вони слабкі за зірками, але чисті та акуратні. Там є їдальня, яка схожа на справжню радянську їдальню. Там смачно і всім подобається. Ми будуємо дороги. Цього року будуть відновлені всі дороги до основних локацій. Ми робимо новий проєкт КПП, де потрібно поліпшити сервіси — щоб можна було швидко пройти пропускний пункт, відпочити та поїсти, — зазначив Богдан Боруховський.

За словами заступника, вони вже знайшли інвесторів, зацікавлених в проєкті. Окрім цього він наголосив, що в планах Кабміну є збільшення потоку туристів щорічно мінімум вдвічі.

Також у повідомленні додають, що у 2019-му, до пандемії коронавірусу, Чорнобиль відвідали 130 тис. осіб, більшість із них — іноземці. Водночас Чорнобильська зона — це не тільки туризм, а й унікальне місце, де 35 років природа розвивається самостійно.

Там є 10 км Зони відчуження, де динамічно розвивається індустріальний кластер. Є об’єкти, які будуються державою для поховання ядерних відходів, небезпечних відходів; є інвестпроєкти, які спрямовані на "зелену" енергетику. Також це найбільший нацпарк — 234 тис. га, — додав Боруховський.

Нагадаємо, що керівництво ДАЗВ разом із керівниками та представниками обласних державних адміністрацій, обласних державних рад та міських рад під час онлайн-зустрічі обговорили питання взаємодії та співпраці під час підготовки та проведення заходів до річниці аварії на ЧАЕС.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: