#

У Чорнобилі помітили червонокнижного метелика (ФОТО)

09.10.2020 10:00
У Чорнобилі помітили червонокнижного метелика (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 8 жовтня, у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику співробітники наукового відділу на своєму робочому місці помітили рідкісного червонокнижного метелика

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник" у Facebook.

Унікальним гостем виявився метелик Стрічкарка блакитна (Catocala fraxini). Це вразливий вид, який занесено до "Червоної книги України".

Свою назву метелик отримав через те, що на темних крильцях у нього видно яскраву блакитну смужку, яка нагадує орденську стрічку. Довжина його переднього крила може сягати 45 мм, а розмах крил у польоті – до 110 мм. Метелик гарний у польоті. Стрічкарка блакитна активна вночі, летить на світло.

Науковці припускають, що до приміщення стрічкарка залетіла, аби сховатися від дощу. Екологи чекають, доки закінчиться дощова погода, аби віднести метелика в природу та випустити поблизу улюбленого дерева – тополі.

Нагадаємо, що міністерство культури та Державне агентство з управління зоною відчуження опрацьовують зниження планки вікового цензу для відвідування Чорнобильської зони з 18 до 12 років.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: