#

У Чорнобильському заповіднику відбувся прес-тур (ФОТО)

25.04.2021 15:50
У Чорнобильському заповіднику відбувся прес-тур (ФОТО)
Фото з місця події

У п’ятницю, 23 квітня, учасники прес-туру до зони відчуження відвідали Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника у Facebook.

У прес-турі взяв участь заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький. Він відзначив, що територія зони відчуження стала справжнім прихистком для великої кількості диких тварин завдяки створеному на цьому місці п’ять років тому заповіднику.

Під час прес-туру учасники ознайомились з роботою пересувної лабораторії радіаційної розвідки та дозиметрів. Директор заповідника Олександр Галущенко зазначив, що один з ключових напрямів роботи Заповідника  – наука:

Тут проводиться величезна кількість  досліджень, наукових проєктів та експериментів, здійснюються чисельні експедиції з вивчення флори і фауни у співпраці з вітчизняними та закордонними науковими організаціями. Заповідник має грандіозні плани на майбутнє.

Нагадаємо, що Україна подає документи в ООН для визнання атомної електростанції та зони відчуження навколо неї об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


Читати "Моя Київщина" у Facebook