#

У дитячому таборі на Київщині сталося масове отруєння дітей: 8-річна дівчинка в реанімації

03.07.2018 11:34
У дитячому таборі на Київщині сталося масове отруєння дітей: 8-річна дівчинка в реанімації

Учора ввечері, 2 липня 2018 року, до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні була екстрено відправлена дитина 8 років з розладом травлення, організм дівчинки був вкрай зневоднений і вона впала в кому та госпіталізована в реанімацію. Стан кваліфікується, як тяжкий

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Департаменту здоров'я Київської ОДА.

До Переяслава-Хмельницького терміново виїхала директор департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Алла Арешкович. Станом на 5 годину ранку дівчинку оглянув анестезіолог дитячої обласної лікарні (м. Боярка), також на консультацію викликані фахівці лікарні «Охматдит». Наразі дитину готують до транспортування в дитячий медзаклад «Охматдит».

За попередньою інформацією юна пацієнтка є ученицею спортивної Школи Деругіних. У зміні Школи Деругіних - 28 дітей, які прибули до ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич»» 29.07.2018 р, де мали готуватися до змагань.

12 дітям учора стало зле, вони мали розлад шлунково-кишкового тракту. У результаті одна дитина в комі, 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованих залишається 7. Загалом в оздоровчому таборі знаходиться понад 200 осіб.

2.07.2018 р. Держпродспоживслужба взяла проби їжі, якою харчують дітей в таборі, а вже сьогодні проводяться посіви у дітей, які постраждали.

З урахуванням даного факту, сьогодні, з 8.30 Комісія по епідрозслідуванню, за участі прокурора району та наряду поліції, очікувала допуску до медізолятору, де знаходилися постраждалі діти. Лише станом на 11.55 (3 липня 2018 року) директор ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич»», у присутності двох адвокатів, дозволила розпочати роботу Комісії з епідрозслідування.

Про даний випадок повідомлені голова Київської ОДА Олександр Горган, який саме перебуває з робочим візитом у Переяславі- Хмельницькому районі, правоохоронні органи, батьки дітей.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: