#

У Фастівському районі вирощують мікрогрін та органічну зелень

17.05.2019 06:11
У Фастівському районі вирощують мікрогрін та органічну зелень
Еко-ферма у Фастівському районі

У селі Великі Гуляки Фастівського району маленький кооператив на чолі з фермером Антоном Дундієм займається вирощуванням органіки

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Діловий регіон", проект організовувався для обмеженого кола людей ще 9 років тому.

"Зараз ми працюємо як кооператив. Кожен охочий може інвестувати в нього чи приїхати попрацювати, або приєднатися до цього руху і створювати це разом із нами", – говорить Дундій.

Спершу на фермі, яка розташована в селі Великі Гуляки Фастівського району, почали вирощувати зелень – кріп, петрушку, салат. Потім додалися пряно-ароматичні трави, базилік, рукола, а також капуста, помідори, огірки, перець, баклажани, цукіні.

Через деякий час підприємство почало займатися розведенням і незвичайних для українського ринку рослин: листової капусти Кейл, салату мангольд, який дуже поширений в Європі, бамії – яка популярна на індійському й американському ринках. Окремий напрям ферми – вирощування мікрогріну.

Взимку фермери займаються мінімум 15 видами продукції. У літній, весняний, осінній періоди їх до 25. Зараз загальна площа підприємства становить близько 21 га, з яких задіяно лише 20 відсотків.

Нагадаємо, що у селі Бузівка Києво-Святошинського будуть вирощувати лохину, яку експортуватимуть Європи та ОАЕ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: