#

У Фастові ліквідують вечірню школу

22.11.2022 16:10
У Фастові ліквідують вечірню школу
Вечірня школа у Фастові

У Фастівській міській раді повідомили, що в місті закриють вечірню школу, щоб привести мережу до відповідності законодавству

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Фастів City".

Зазначимо, що учні, які все-таки бажають отримувати середню освіту за вечірньою формою, матимуть змогу це зробити в інших навчальних закладах міста.

Довідково. У статті 9 Закону України «Про освіту» визначено три типи закладів загальної середньої освіти:

  • ліцей;
  • гімназія;
  • початкова школа.

Такого терміну як вечірня школа (заклад загальної середньої освіти з інституційною формою навчання) у сучасному законодавстві не існує. Однак, будь-який заклад освіти може створювати класи, які функціонуватимуть за денною, вечірньою, заочною, дистанційною та мережевою формами здобуття освіти.

Для того, щоб привести у відповідність до законодавства мережу закладів освіти Фастівської громади, вечірню школу необхідно ліквідувати.

Заступниця начальниці управління освіти Ірина Вдовенко додала:

За останні три роки суттєво знизилася кількість людей, які виявили бажання здобувати освіту за вечірньою формою. Протягом 2020-2021 навчального року учнів у вечірній школі було 155, цього навчального року – 101.

Нагадаємо, що на території Фастівської міської громади за минулий тиждень, в період з 14 до 20 листопада, не виявили нових хворих  на коронавірусну хворобу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook