#

У Фастові провели нараду з орендарями водних об’єктів

23.09.2021 11:20
У Фастові провели нараду з орендарями водних об’єктів
Фото з місця події

Учора, 22 вересня, у місті Фастів пройшла робоча зустріч з суб’єктами аквакультури, орендарями водних об’єктів та представниками об’єднаних територіальних громад

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Facebook.

На нараді були присутні начальник відділу іхтіології, регулювання рибальства та меліорації Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області Олександр Квасильчук, заступник голови Фастівської РДА Олександр Куделя, керівники структурних підрозділів Фастівської РДА, іхтіологи та головні держінспектори Київського рибоохоронного патруля.

Основні проблеми у даному напрямку як на Фастівщині, так і на Київщині в цілому - нераціональне чи нецільове використання водних об’єктів орендарями, недотримання Закону України "Про аквакультуру", наказів Міністерства аграрної політики та продовольства України "Про затвердження Зон аквакультури (рибництва) та рибопродуктивності по регіонах України" та "Про затвердження спеціальних форм первинної документації для суб'єктів рибного господарства в галузі аквакультури" тощо.

Одним із питань, які турбували суб’єктів аквакультури – висока плата за оренду та часті конфлікти з рибалками-любителями.  Використання водних біоресурсів - об’єктів аквакультури без згоди суб’єкта господарювання може кваліфікуватись як крадіжка. Тому рекомендовано у таких випадках звертатися до працівників Нацполіції. Тому перш, ніж рибалити на орендованій водоймі – рибалки-любителі повинні поцікавитися про деталі у орендаря з метою уникнення непорозумінь чи конфлікту.

По закінченню, присутні отримали змістовні відповіді на свої питання від фахівців Київського рибоохоронного патруля та іншу корисну інформацію для подальшого використання в роботі.

Нагадаємо, що локації "Активні парки – локації здорової України" у Фастівській громаді продовжують поповнюватися новим спортінвентарем.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: