#

У Фастові "віджали" 1000 га землі

06.10.2018 14:57
У Фастові "віджали" 1000 га землі

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом відчуження земельної ділянки у місті Фастів 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області. 

Фастівською місцевою прокуратурою, під час опрацювання відомостей Публічної кадастрової карти, встановлено, що у Державному підприємстві "Дослідне господарство "Дмитрівка" Інституту садівництва НААН України відповідно до державного акту на право постійного користування землею перебуває у постійному користуванні земельна ділянка площею понад 1 000 га з цільовим призначенням для сільськогосподарського виробництва на території м. Фастів.

Втім, як з'ясувалось, вказану земельну ділянку, всупереч вимогам законодавства табез згоди Президії НААН України, віднесено до земель запасу, тобто такі землі, у яких відсутній користувач.

Таким чином, ДП "Дослідне господарство "Дмитрівка" Інтитуту садівництва НААН України фактично позбавлено права користування зазначеною земельною ділянкою на території м. Фастів.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

За вказаним фактом Фастівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 (службове підроблення) КК України.

З метою подальшого протиправного відчуження земель НААН України третім особам на підставі ухвали слідчого судді Фастівського міськрайонного суду на зазначені земельні площею понад 1000 га накладено арешт.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі Фастівської місцевої прокуратури.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: