#

У Фастові встановлять паровоз сторічної давнини (ФОТО)

20.11.2018 17:30
У Фастові встановлять паровоз сторічної давнини (ФОТО)
У Фастові демонтували муляж локомотива

Донедавна до вагону-музею був приставлений муляж, який невдовзі планується замінити на справжній локомотив

Як повідомляє "Depo.Київ" із посиланням на "Погляд", біля вагону музею розпочалися роботи з підготовки до встановлення справжнього паровозу, передає інформаційний портал "Моя Київщина".

Стилізований вагон-музей встановлений на залізничному вокзалі у Фастові, оскільки саме тут 100 років тому, у 1918 році, підписувався передвступний Акт злуки УНР та ЗУНР у єдину державу.

Тож, як повідомив керівник музею Едуард Мондзелевський, напередодні 100-річного ювілею цієї події музей за підтримки мера Фастова звернувся до керівництва "Укрзалізниці" з проханням замінити нинішній муляж паровозу на справжній локомотив початку XX століття з тендером для вугілля і задньою платформою для гармати та кулеметів.

Зазначимо, що раніше до вагону був причеплений паровоз із маркуванням Ов-2611. Цей різновид паровозів серії "О" початку ХХ століття в народі отримав назву "овечка".

Зазначимо, що саме ці паротяги активно використовувалися в часи визвольних змагань кінця 1910-х – початку 1920-х років.

"Укрзалізниця" дала добро, і наприкінці минулого тижня біля музею розпочалися роботи з підготовки до встановлення нового справжнього паровозу. Його планують встановити наступного тижня. Старий же муляж буде відправлений на "Дитячу залізницю" до Києва.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: