#

У Гатному громада намагається створити власну ОТГ (ВІДЕО)

07.05.2019 06:34
У Гатному громада намагається створити власну ОТГ (ВІДЕО)
Збори у Гатному щодо формування ОТГ

У приміщенні Гатненської сільської ради відбулись громадські слухання щодо створення Гатненської ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Гатне інфо" у Facebook.

На збори завітав Директор Київського Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Любімов, який виступив з короткою промовою перед мешканцями села. Експерт привітав рух громад в напрямку реформи децентралізації і запевнив, що зі свого боку докладатиме зусиль для успішного завершення процедури та отримання позитивного висновку на рівні КОДА.

Присутні в залі мешканці задавали уточнюючі питання експерту і голові села та отримали відповіді. Після цього депутати проголосували про намір сформувати власну громаду.

Тому на черговій сесії сільради результати обговорень мають бути затверджені та оперативно передані на розгляд в КОДА, для отримання висновку згідно процедури.

Київська ОДА протягом 10 днів повинна прийняти рішення по створенню Гатненської ОТГ.

"Але практика показує, що в минулому цей термін нерідко затягувався без будь-яких на то причин. Тому громада буде уважно слідкувати за перебігом справи та втручатись в разі потреби, задля отримання позитивного висновку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Департамент містобудування та архітектури Київської ОДА подав на розгляд обласної ради оновлений Проект змін до Перспективного плану області, відповідно до якого у столичному регіоні сформують 45 громад. Згідно нового документу село Гатне має увійти до складу Вишневої ОТГ разом із Святопетрівським та Крюквіщиною.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: