#

У Глевасі триває будівництво двох протирадіаційних укриттів

22.06.2024 15:33
У Глевасі триває будівництво двох протирадіаційних укриттів
Фото з мережі Інтернет

У Глевасі на території освітніх закладів триває будівництво двох протирадіаційних укриттів

Про це повідомила Глевахівська селищна рада у відповідь на інформаційний запит "Моєї Київщини".

Наразі на території громади реалізуються наступні об'єкти:

  • "Нове будівництво протирадіаційного укриття цивільного захисту на територіях ЗДО "Ромашка" та ЗДО "Золоті зернята" по вул. Вокзальна в смт Глеваха";
  • "Будівництво протирадіаційного укриття цивільного захисту на території Мархалівської гімназії Глевахівської селищної ради Фастівського району Київської області по вул. Шкільна, 3 в с. Мархалівка";

Загалом на території громади діє чотири укриття для громадян. Громада потребує ще одного.

Окрім цього, у 2023 році за кошти селищного бюджету у межах Програми з ліквідації наслідків від надзвичайних ситуацій воєнного характеру в Глевахівській селищній територіальній громаді на 2023 рік були виконанні наступні заходи:

  • поточний та капітальний ремонт житлових будинків в смт Глеваха та с. Мархалівка;
  • закуплено та передано власникам пошкоджених житлових будинків будівельні матеріали на відновлення пошкодженого майна:
  • розроблено технічну документацію щодо обстеження технічного стану конструкцій пошкоджених житлових будинків;
  • виконано роботи з демонтажу об'єктів, пошкоджених або зруйнованих внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.05.2022 № 528 "Деякі питання фінансування закупівлі товарів тривалого зберігання в умовах воєнного стану" та від 02.03.2022 № 185 "Деякі питання здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для задоволення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану" на пошкоджені об'єкти житлового фонду було отримано та передано власникам пошкодженого майна металопластикові конструкції у кількості 3146,55 м кв.

У межах Програми відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київської області на 2022-2023 роки (продовжено на 2024 рік) в Глевахівській громаді відбудується чотири зруйновані житлові будинки, де замовником робіт виступає Департамент регіонального розвитку КОДА. Глевахівською селищною радою для відбудови будинків виділено з селищного бюджету до обласного бюджету 10 млн грн.

Нагадаємо, що у Ковалівській громаді діють сім найпростіших укриттів та два протирадіаційні укриття.

Читати "Моя Київщина" у Facebook