#

У Кагарлицькій колонії засудженим заборгували понад 150 тисяч гривень зарплати

02.09.2018 08:11
У Кагарлицькій колонії засудженим заборгували понад 150 тисяч гривень зарплати

Днями у прокуратурі повідомили, що було погашено заборгованість із заробітної плати перед засудженими, які відбувають покарання в Кагарлицькій колонії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо забезпечення прав засуджених в установах виконання покарань та дотримання у них вимог законодавства.

Так, під час проведення комплексної перевірки в державній установі «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)» Кагарлицькою місцевою прокуратурою із залученням відповідних фахівців вивчено стан дотримання прав засуджених на працю та її оплату. За наслідками виявлено заборгованість з виплати працевлаштованим засудженим заробітної плати на загальну суму понад 150 тисяч гривень.

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат).

За втручання прокуратури заборгованість із заробітної плати перед засудженими була погашена.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених та законності в установах виконання покарань області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: