#

У Кагарлику судитимуть колишнього співробітника "Нової пошти" за шахрайство

28.10.2020 17:55
У Кагарлику судитимуть колишнього співробітника "Нової пошти" за шахрайство
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно Кагарлицька місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом шахрайства стосовно колишнього працівника ТОВ "Нова пошта"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Праввопорушнику інкримінують шахрайство, несанкціоноване втручання у роботу комп'ютерних мереж та зберігання наркотичних засобів (частина друга статті 15, частини третя та четверта статті 190, частини перша та друга статті 361, частина перша статті 191, частина перша статті 309 КК України).

Слідство встановило, що фігурант справи після звільнення, маючи навички та досвід роботи у ТОВ "Нова Пошта", отримав можливість здійснювати проникнення до комп'ютерної мережі вказаного ТОВ та змінювати інформацію, яка там зберігалась.

Зловмисник замовляв у інтернет-магазинах різноманітні товари післяплатою. Після цього в офіційних електронних базах компанії-перевізника він змінював інформацію про оплату та отримував посилки безкоштовно. "Нова пошта" зазнала збитків майже на 1 млн грн через неправомірні дії шахрая.

Крім того, під час обшуків у автомобілі правопорушника було виявлено особливо небезпечний засіб – амфетамін. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що колишньому начальнику Кагарлицького відділу поліції обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: