#

У Кагарлику захисник одного із затриманих поліцейських є родичем судді, який, можливо, буде розглядати справу

02.06.2020 08:30
У Кагарлику захисник одного із затриманих поліцейських є родичем судді, який, можливо, буде розглядати справу
Фото з мережі Інтернет

Євген Мельниченко, який є адвокатом постраждалої від дій правоохоронців дівчини у Кагарлику, заявив, що захисник одного з затриманих поліцейських має родинні зв’язки з суддею, де будуть розглядати справу 

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН", таку інформацію чоловік повідомив у коментарі.

Адвокат одного з підозрюваних - це чоловік племінниці судді у Кагарлицькому суді, де розглядатиметься справа. Я поговорив з потерпілою і з її матір'ю, що треба переносити суд до іншого району, бо є фактор зав'язків адвоката із суддями, - сказав Мельниченко та наголосив, що наполягатиме на такому рішенні.

Як далі повідомляється, підтвердження того, що суддя Кагарлицького суду Іванюта Т. Є. має родинні зв'язки з адвокатом підозрюваного Дмитром Матюшенковим було знайдно у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Так, у 2017 році при розгляді кримінальної справи "Злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту; Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами" прокурор заявив клопотання про відвід адвокату Матюшенкову Д.В., посилаючись на те, що він не може брати участь у цьому кримінальному провадженні, оскільки є чоловіком племінниці судді, в чому вбачається приватний інтерес.

Тоді суд задовольнив клопотання прокурора про відвід захисника Матюшенкова Д.В., адже дружина останнього є племінницею судді.

Окрім того, як повідомляє портал "Українська правда", наразі є ймовірність, що кількість підозрюваних у справі про зґвалтування у відділенні поліції у Кагарлику може збільшитися. Таку інформацію повідомив голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Монастирський розповів, що за "кагарлицькою справою" відбувається оцінювання кожної посадової особи міського відділення поліції, "від керівника до чергового", на відповідність їхньої діяльності службовим обов'язкам, які вони мали виконувати. За його інформацією, розслідуванням займаються майже 20 слідчих Державного бюро розслідувань, відбуваються 43 експертизи.

Також він розповів, що  затримані поліцейські не визнають, що скоїли злочини і заявляють, що жінка сама погодилася на статевий зв'язок.

Членів комітету вразила та ситуація, що працівники Кагарлицького відділення поліції абсолютно були впевнені у своїй безкарності. Вони навіть не намагалися приховати сліди цього злочину, - підсумував він.

Також нагадаємо, що за результатами першого етапу службового розслідування у Кагарлицькому відділенні поліції, де 24 травня двоє правоохоронців зґвалтували 26-річну дівчину, звільнено 10 співробітників.

Читати "Моя Київщина" у Facebook