#

У Калинівській ОТГ повторно обстежили територію, де вибухнула нафтобаза (ФОТО)

23.01.2023 15:50
У Калинівській ОТГ повторно обстежили територію, де вибухнула нафтобаза (ФОТО)
Фото з місця події

Нещодавно у Калинівській ОТГ поблизу села Кожухівка, де в березні минулого року вибухнула нафтобаза, екоінспектори провели відбір проб ґрунту та води

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державна екологічна інспекція Столичного округу"  у Facebook.

Представники Калинівської селищної ради, Державної екологічної інспекції Столичного округу та ДУ "КИЇВСЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ" провели відбір проб ґрунту та води біля озера в с. Кожухівка, а також ґрунтових вод, які зазнали забруднення внаслідок потрапляння нафтопродуктів через вибух на нафтобазі в смт Калинівка.

Під час візуального обстеження було встановлено, що наразі водойма та прилегла територія у с. Кожухівка все ще забруднена нафтопродуктами.

У повідомленні зауважується, що Калинівська селищна рада здійснила заходи по локалізації аварійної ситуації шляхом видалення ґрунту біля дренажної труби, з якої відбувається скид нафтопродуктів, у зв’язку з чим утворився котлован із накопичення забруднених ґрунтових вод.

Нині очікуються результати лабораторного дослідження задля планування подальших заходів.

Нагадаємо, що Київщині внаслідок обстрілу російською армією складських приміщень "Вест Гейт Логістик" у селі Стоянка у повітря області потрапило 10 тисяч тон забруднюючих речовин.



Читати "Моя Київщина" у Facebook