#

У Києві попрощалися із загиблим в авіатрощі у Броварах керівництвом МВС (ФОТО)

21.01.2023 15:00
У Києві попрощалися із загиблим в авіатрощі у Броварах керівництвом МВС (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 21 січня, у Києві пройшла церемонія прощання із міністром Денисом Монастирським та іншими керівниками Міністерства внутрішніх справ України, які загинули в авіакатастрофі у Броварах 18 січня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ефір телемарафону.

Траурна хода із тілами загиблих керівників та співробітників МВС пройшла від міністерства внутрішніх справ до Українського дому в центрі Києва, де відбувалася церемонія прощання. В ній взяли участь родичі, друзі та колеги загиблих.

Дорогою колону зустрічав кордон правоохоронців та сотні людей, які прийшли віддати останню шану.

Попрощатися з керівниками МВС прийшли Президент Володимир Зеленський та його дружина Олена. Президентське подружжя не змогло стримати сльози, висловлюючи свої співчуття родичам загиблих.

Нагадаємо, що вранці 18 січня у Броварах біля дитячого садка впав та розбився вертоліт ДСНС, на борту якого було 9 людей. Всі вони загинули – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, троє пілотів від ДСНС і троє осіб з числа помічників та охорони міністра.

Прощання з пілотами – командиром повітряного судна Олександром Василенком, пілотом Костянтином Коваленком та бортмеханіком Іваном Касьяновим – відбудеться у Ніжині Чернігівської області.

Всього внаслідок авіакатастрофи загинули 14 осіб, серед 5-річна дівчинка Мілана та її мама Олена. Прощання з ними відбулося сьогодні у Броварах.

Також стало відомо, що того чорного ранку через падіння гелікоптера загинула мама трьох дітей Марина Грановська.

Наразі слідство розглядає три основні версії трагедії:

  • порушення правил польоту;
  • технічна несправність гелікоптера;
  • умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Крім того, у поліції пояснили, чому все керівництво МВС було в одному гелікоптері.







Читати "Моя Київщина" у Telegram