#

У Києві рішення про послаблення карантину в Білій Церкві сприйняли як самоуправство

24.04.2021 13:30
У Києві рішення про послаблення карантину в Білій Церкві сприйняли як самоуправство
Фото з мережі Інтернет

У КОДА та Кабміні негативно сприйняли рішення міської влади Білої Церкви щодо послаблення карантинних обмежень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Ситуація з поширенням COVID-19 на Київщині залишається складною. Щодня фіксується високий рівень захворюваності, госпіталізації та смертності. Тільки минулої доби надійшли повідомлення про 26 летальних випадків, пов’язаних із коронавірусом на Київщині. У лікарнях області не вистачає відділень та койко-місць для хворих на COVID-19. Зокрема зберігається і нестача медперсоналу.

З 1 січня 2021 року у Білій Церкві внаслідок COVID-19 померло 208 людей –офіційна статистика.

Проте вчора, 23 квітня, під час позачергового засідання виконком Білої Церкви прийняв рішення послабити карантинні обмеження. Згідно з цим рішенням від сьогодні в місті відчинили свої двері кафе, ресторани, торгові центри, перукарні тощо.

Цим рішенням виконком на чолі з міським головою поставили здоров’я та життя мешканців міста під загрозу. Зокрема, міська влада перевищила свої повноваження.

У МВС планують відкрити кримінальну справу щодо самоуправства виконкому та мера Білої Церкви.

Якщо в кожному місті почнуть ухвалювати такі рішення, то навіщо тоді держава? Відповідне рішення щодо посилення карантину було прийнято Комісією із надзвичайних ситуацій, але у Білій Церкві на нього наплювали, - розповів кореспонденту "Моєї Київщини" один із урядових чиновників.

Нагадаємо, що на черговому засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні адаптивний карантин продовжили до 30 червня.




Читати "Моя Київщина" у Facebook