#

У Київоблраді пройшло заняття з домедичної допомоги для пластунів (ФОТО)

26.05.2021 08:00
У Київоблраді пройшло заняття з домедичної допомоги для пластунів (ФОТО)
Фото з місця події

У понеділок, 24 травня, Центр Спеціальної Підготовки на базі Київської обласної ради провів тренінг з першої домедичної допомоги для юнацтва Пласту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київоблради.

Узяли участь у занятті дві групи пластунів: 21 дівчина віком від 12 до 15 та хлопців такого ж віку. Всі вони є мешканцями Київської області, які проходять пластову виховну програму у себе в містах.

За словами організаторів, метою даного тренінгу було проходження такого вишколу від спеціалізованого медичного закладу, адже це є вимогою проходження пластової програми. Діти мали змогу не лише почути правила надання першої домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях, а й відчути себе справжніми рятувальниками та спробувати всі вправи особисто на спеціальних манекенах.

 Учасники вчилися робити серцево-легеневу реанімацію, непрямий масаж серця, штучне дихання, зупиняти кровотечі. Учасники дізналися, як використовувати підручні засоби, елементи одягу, інші предмети для надання першої домедичної допомоги. Та найголовніше, що важливо точно визначати симптоми та, не гаючи часу, приймати рішення щодо дій.

Нагадаємо, що нещодавно на травневій сесії депутати Пристоличної ОТГ затвердили Програму оздоровлення та відпочинку дітей.



Читати "Моя Київщина" у Facebook