#

У Київській області невдовзі створять науковий парк "AgroUnity"

13.07.2020 19:30
У Київській області невдовзі створять науковий парк "AgroUnity"
Фото з мережі Інтернет

У середу, 8 липня, було підписано засновницький договір про створення парку "AgroUnity" між Білоцерківським національним аграрним університетом та Міжнародним фондом сприяння інвестиціями

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Агросектор є лідером серед галузей по залученню інвестицій не тільки в області, а й в Україні в цілому. Тому наше завдання всебічно сприяти його розвитку. Київщина має отримати сучасну платформу для розвитку агропромисловості, ведення освітньої та науково-технічної діяльності, – зауважив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Голова Міжнародного фонду сприяння інвестиціям Віктор Івченко запевнив у готовності до розвитку наукового парку через залучення іноземних інвестицій.

Науковий парк аграрного напряму дасть поштовх та змогу науці комерціалізувати результати їх досліджень та розробок. Це дозволить розвивати з інноваційною складовою агросектор та сільські території Київщини, – зазначив ректор університету Анатолій Даниленко.

Основними напрямами діяльності "AgroUnity" будуть інноваційні рішення із залученням геопросторових даних, розвиток роботизованих систем, нішеве виробництво у рослинництві, розвиток тваринництва та сільськогосподарської техніки.

Нагадаємо, що у зоні відчуження ДАЗВ спільно з ученими з Фінляндії планує створити наукові полігони для радіобіологічних досліджень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: