#

У зоні ЧАЕС створять полігони для радіобіологічних досліджень

03.04.2020 14:30
У зоні ЧАЕС створять полігони для радіобіологічних досліджень
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у зоні відчуження ДАЗВ спільно з ученими з Фінляндії планує створити наукові полігони для радіобіологічних досліджень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ДАЗВ.

У рамках Угоди про міжнародне наукове співробітництво у галузі екологічних досліджень між університетом Юваскюля (Фінляндська Республіка) та ДСП "Екоцентр" у 10-кілометровій зоні відчуження планують створити чотири наукові полігони для досліджень з радіобіології.

Зокрема, передбачено проведення натурних, лабораторних і модельних досліджень та впровадження нових технічних рішень. Заплановано проведення кропіткої роботи з накопичення, аналізу й узагальнення моніторингової інформації з різних аспектів радіоекології та радіобіології для визначення закономірностей і тенденцій розвитку об'єктів біосфери в умовах радіаційних навантажень.

"Налагодження співпраці з Університетом Юваскюля стане потужним рушієм у реалізації планів зі створення міжнародного наукового хабу у зоні відчуження, а радіобіологічні дослідження стануть одним з важливих напрямків його діяльності", - наголосила т.в.о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова.

Також нагадаємо, що Катерина Павлова, яка є тимчасовим виконувачем обов’язків ДАЗВ, фігурує у розслідувані про продаж посад.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: