#

У Київській області хочуть скоротити кількість вчителів-пенсіонерів

16.05.2019 06:33
У Київській області хочуть скоротити кількість вчителів-пенсіонерів
Фото з мережі Інтернет

У Київській обласній державній адміністрації планують зменшити кількість педагогічних та керівних кадрів пенсійного віку, працюючих в закладах загальної середньої освіти

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "osvita.ua", відповідний пункт міститься у затвердженій Програмі розвитку системи освіти Київської області на 2019-2021 роки. Зокрема, однією з проблем освіти області, на вирішення якої спрямована програма розвитку системи освіти, є кадрове забезпечення закладів освіти.

Для її вирішення програмою заплановано зменшення кількості педагогічних та керівних кадрів пенсійного віку у школах, створення умов та залучення молодих спеціалістів до роботи в закладах освіти, а також вирішення питання можливості переведення на контрактну форму трудового договору всіх керівників закладів загальної середньої освіти.

Також нагадаємо, що 15 лютого в Ірпені проходить Міжнародний саміт "Стратегічне партнерство: ОСВІТА.НАУКА.ВЛАДА", за участі дружини Президента Марини Порошенко, представників освіти, науки, влади, міжнародних організацій та дипломатичних установ.

У документі зазначається, що відсоток працюючих пенсіонерів в школах Київської області становить близько 22% від загальної кількості педпрацівників, що складає 3 602 вчителя пенсійного віку.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Разом з тим, чисельність учителів, які мають стаж педагогічної діяльності до 3-х років, складає 1 101 особу (6,9% від загальної кількості).

Очікувана потреба у педагогічних кадрах Київської області на 2017/18 навчальний рік складала 256 учителів, з них найбільша потреба у вчителях математики – 29, інформатики – 34, англійської мови – 24, початкового навчання – 34.

Автори програми також наголошують, що в області також спостерігається тенденція до збільшення кількості керівників шкіл пенсійного віку (11,2%).

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: