#

У Київській області закрили останній заклад підготовки кобзарів

15.07.2018 11:02
У Київській області закрили останній заклад підготовки кобзарів

На Київщині, в селі Стрітівка, що в Кагарлицькому районі, закрили останній в Україні заклад, в якому професійно навчали кобзарському мистецтву

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Zn.ua".

"Закрили єдину в Україні Школу кобзарів в селі Стрітівка. Офіційна назва - Стретовскій педагогічний коледж кобзарського мистецтва. Без попередження викладачів і учнів. Причини поки не відомі, але факт кричущий. Вчителі та батьки учнів збираються протестувати проти свавілля", - зазначив Ігнатуша.

Як повідомив директор навчального закладу Світлана Колосовська, заклад не зміг набрати учнів у новому навчальному році. При держзпмовленні 12 осіб заяви подали лише двоє. Тому прийнято рішення перевести студентів в інший заклад.

"У нас проблема з тим, що ми не набрали в цьому році держзамовлення. Заяви на вступ подали лише дві особи. Всього в даний час в коледжі навчається 21 студент. У такій ситуації виходить, що вартість навчання в перерахунку на одного студента стає дуже високою. Тому виникає питання про переведення студентів до інших навчальних закладів ", - сказала директор коледжу, передає Укрінформ.

Стретовскій педагогічний коледж кобзарського мистецтва - єдиний заклад в Україні I рівня акредитації. Його випускники стають молодшими спеціалістами за спеціалізацією "Народні інструменти". Коледж набирає на навчання юнаків та дівчат без початкового музичної освіти, а лише при наявності музичного таланту і великого бажання освоїти гру на старовинних струнних інструментах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: