#

У Київській ОДА не рекомендують ловити рибу у річці Рось мінімум 10 днів

12.06.2019 06:10
У Київській ОДА не рекомендують ловити рибу у річці Рось мінімум 10 днів
Фото з мережі Інтернет

Під час засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення обмежити вилов риби у річці Рось до 21 червня

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", слідкувати за виконанням обмеження повинні Управління державного рибного господарства в місті Києві та Київській області, Басейнове управління водних ресурсів середнього Дніпра та Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось.

Також чиновники вирішили проводити постійний моніторинг водних ресурсів у басейні Річки Рось, обмежити забір води з водоймищ та провести з населенням роз’яснювальну роботу.

Нагадаємо, що 10 червня у місті Богуслав було взято проби води з річки Рось та отримано результати аналізів, які показали перевищення концентрації аміаку, нітратів, нітритів та фосфатів.

Довідково:

9 червня неподалік від міста Погребище Вінницької області в притоку річки Рось впала цистерна з небезпечними хімічним речовинами.

Того ж дня у Білій Церкві було припинено водопостачання у зв’язку з потраплянням у річку Рось хімічних речовин, які можуть викликати отруєння людей.

10 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що загроз для населення після попадання хімікатів у річку Рось немає.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: