#

У КОДА активізувалися з формуванням територіальних громад на півдні області

07.11.2018 12:31
У КОДА активізувалися з формуванням територіальних громад на півдні області
Нарада у Київській ОДА

Вчора, 6 листопада, відбулась нарада щодо внесення змін до перспективного плану формування територіальних громад у Ставищенському, Таращанському, Рокитнянському та Тетіївському районах Київської області

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на сторінку департаменту містобудування та архітектури КОДА у Facebook.

У приміщенні департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації проведено чергову координаційну нараду з питань децентралізації щодо підготовки пропозицій про внесення змін до перспективного плану формування територіальних громад Київської області.

Основною темою цього тижня визначено формування територіальних громад у Ставищенському, Таращанському, Рокитнянському та Тетіївському районах Київської області.

До порядку денного координаційної наради включені наступні питання:

  • Стан формування територіальних громад у Ставищенському районі.
  • Стан формування територіальних громад у Таращанському районі.
  • Формування територіальних громад у Тетіївському районі.
  • Формування територіальних громад у Рокитнянському районі.

Участь у нараді прийняли: заступник директора департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації Василь Бабенюк та представники відділу формування територіальних громад управління планування територій департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації, директор Київського ВП Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Любімов, радник з питань децентралізації Київського ВП Центру розвитку місцевого самоврядування Марія Пальчук, регіональний консультант з правових питань Київського РВ Асоціації Міст України та депутат Київської обласної ради Володимир Удовиченко, голови Ставищенської, Таращанської, Рокитнянської та Тетіївської райдержадміністрацій, а також міські і селищні голови.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Учасниками наради обговорювались результати попередніх виїзних нарад у райони і районні центри Київської області, проблеми з якими стикаються органи місцевого самоврядування в процесі проведення реформи децентралізації.

У ході проведення наради вирішили:

  • активізувати роботу щодо створення ОТГ у Ставищенському, Таращанському та Рокитнянському районах, які затверджені перспективним планом формування територій громад Київської області в межах районів (відповідно до затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.11.2015 № 1206-р перспективного плану формування територій громад Київської області).
  • організувати виїзну нараду до Тетіївської міської ОТГ з метою просвітницького сприяння добровільному приєднанню сільських рад Тетіївського району до Тетіївської міської ОТГ.
  • зміни до перспективного плану формування територій громад Київської області щодо нового формату Ставищенської, Таращанської, Тетіївської та Рокитнянської ОТГ не вносити.
  • продовжити роботу з надання інформаційно-просвітницького сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад на місцях. 
  • прорахувати фінансові показники спроможності майбутніх ОТГ залучивши фахівців Київської облдержадміністрації та Київського ВП Центру розвитку місцевого самоврядування.
Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: