#

У КОДА заговорили про створення територіальних громад у двох районах Київщини

18.06.2018 18:22
У КОДА заговорили про створення територіальних громад у двох районах Київщини
Координаційна нараду з питань децентралізації у Київській ОДА

15 червня 2018 року у приміщенні Київської обласної державної адміністрації проведено чергову щотижневу координаційну нараду з питань децентралізації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Департаменту містобудування та архітектури Київської ОДА у Facebook. 

Основною темою наради було визначено формування територіальних громад у Ставищенському та Таращанському районах Київської області.

На нараді були присутні представники департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації, Київського ВП Центру розвитку місцевого самоврядування, Таращанської райдержадміністрації, Таращанської міської ради, Ставищенської райдержадміністрації та Ставищенської селищної ради.

До порядку денного: включені наступні питання:

  • Стан формування територіальних громад у Ставищенському районі. 
  • Стан формування територіальних громад у Таращанському районі.

Представниками департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації та Київського ВП Центру розвитку місцевого самоврядування було надано інформаційні роз’яснення щодо положень Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад", обговорили результати попередніх виїзних нарад у райони і районні центри Київської області, проблеми з якими стикаються органи місцевого самоврядування в процесі проведення реформи децентралізації.

Київська облдержадміністрація продовжує роботу з розробки перспективного плану формування територій громад Київської області на всю територію області. Найближчим часом планується схвалити проект змін до перспективного плану формування територій громад Київської області та передати для схвалення до Київської обласної ради.

За результатами наради були визначені дати проведення круглих столів з виїздом у районні центри разом з представниками департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації, Київського ВП Центру розвитку місцевого самоврядування, Офісу Реформ у Київському регіональному відділені Асоціації міст України.

Виїзди будуть проведені з метом налагодження співпраці з самими органами місцевого самоврядування для надання фахових консультацій з питань децентралізації та об’єднання територіальних громад уповноваженим представникам та головам районів, міст, селищ, сіл та їх асоціацій громадськими об’єднання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: