#

У компанії Ахметова прокоментували ситуацію із забудовником-схемщиком із Ірпеня

24.03.2021 08:25
У компанії Ахметова прокоментували ситуацію із забудовником-схемщиком із Ірпеня
Фото з мережі інтернет

Оператор системи розподілу ДТЕК Київські регіональні електромережі заявляє, що твердження про те, що укладення договору щодо надання послуг з розподілу електричної енергії між ПП "Білдгрупменеджмент" та ДТЕК Київські регіональні електромережі відбувались з порушенням чинного законодавства, є хибним та неаргументованим

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу компанії ДТЕК Київські регіональні електромережі.

ДТЕК Київські регіональні електромережі повідомляє, що у своїй роботі керується виключно чинним законодавством. У компанії стверджують, що розуміють занепокоєння клієнтів, тому підтримують ініціативу, щодо проведення зустрічі із усіма зацікавленими сторонами для пояснення законності своїх дій та врегулювання ситуації.

Наразі між ДТЕК Київські регіональні електромережі та ПП "Білдгрупменеджмент" діє договір споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії. Підписантом зі сторони ПП "Білдгрупменеджмент" договору є Ростолопа Є.Г. В ньому зафіксовано обов’язок оператора системи розподілу – надійне та якісне електропостачання електроустановок клієнта до межі балансової належності, тобто точки розподілу, де закінчується обладнання ДТЕК Київські регіональні електромережі та починаються електромережі у власності ПП "Білдгрупменеджмент". Оператор системи розподілу, згідно законодавства, не здійснює обслуговування та управління обладнанням, що знаходиться у власності абонента.

Договір також фіксує обов’язок клієнта – своєчасну сплату за надані послуги з розподілу електроенергії. Щоб не порушувати цього обов’язку ПП "Білдгрупменеджмент" та не утворювати заборгованість за надані послуги з розподілу електроенергії для подальших оплат у серпні 2020 року за ініціативи ПП "Білдгрупменеджмент" було укладено тристоронній договір поруки між ПрАТ "Київобленерго", нині – ДТЕК Київські регіональні електромережі, ПП "Білдгрупменеджмент" в особі його директора Мозгової О.О. та поручителя ТОВ "Фреш ЛТД" в особі О.В. Пєшого.

ДТЕК Київські регіональні електромережі після перевірки права підписантів представляти інтереси компаній через публічні реєстри прийняв умови договору для вирішення ситуації з оплатами ПП "Білдгрупменеджмент". 

Договором поруки зафіксовано, що поручитель зобов’язується виконувати зобов’язання боржника зі сплати заборгованості перед ДТЕК Київські регіональні електромережі, що визначені Основним договором споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії. Договір поруки був укладений з виконанням усіх норм закону: статей 546, 553, 554 Цивільного кодексу України.

Також компанія зазначає, що у разі претензій щодо використання мереж, що знаходяться у власності ПП "Білдгрупменеджмент" і про які йдеться у відкритому зверненні Євгенії Ростолопи, ПП "Білдгрупменеджмент" варто звертатись до правоохоронних органів для розв’язання внутрішнього конфлікту. Адже оператор системи розподілу несе відповідальність за роботу мереж до межі балансової приналежності із клієнтом і не має повноважень щодо здійснення контролю внутрішніх мереж власника.

Крім того, компанія вказує, що ТОВ "Фреш ЛТД", як поручитель, виконував свої обов’язки з оплати в повному обсязі до 1 січня 2021 року. Станом на березень 2021 року у ПП "Білдгрупменеджмент" наявна заборгованість за розподіл електроенергії у розмірі майже 1,8 млн грн., які накопичились протягом січня-лютого 2021 року.  Як основний клієнт ПП "Білдгрупменеджмент»" так і поручитель ТОВ "Фреш ЛТД" припинили сплату за розподіл електроенергії.  10 березня 2021 року оператор системи розподілу завчасно направив попередження про обмеження електропостачання об’єктів "Білдгрупменеджмент" починаючи з 25 березня.

Попередження отримав клієнт ПП "Білдгрупменеджмент" та ТОВ "Фреш ЛТД", як поручитель. У разі відсутності оплати, оператор системи розподілу вимушений буде проводити обмеження постачання електричної енергії починаючи з 25 березня 2021 року.

Компанія ДТЕК готова до проведення зустрічей з представниками ПП "Білдгрупменеджмент" й поручителя та сприяти врегулюванню кризової ситуації в рамках правових повноважень – надання необхідних документів, проведення переговорів.

Нагадаємо, що cкандальний забудовник Олексій Пєший рейдерським шляхом захопив електромережі в місті Ірпінь на Київщині, уклавши фіктивні угоди з представниками компанії "ДТЕК Київські регіональні мережі".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: