#

У Макарівському районі відбудеться фестиваль повітряних куль та відкриють перший "куледром"

12.05.2019 07:48
У Макарівському районі відбудеться фестиваль повітряних куль та відкриють перший "куледром"

25 травня на території виставкового центру "КиївЕкспоПлаза" у селі Березівка Макарівського району відбудеться відкриття першого у світі "куледрому" та масовий старт теплових аеростатів

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Соцпортал", подія відбудеться в рамках фестивалю повітряних куль "Мамо, я вдома".

Фестиваль повітряних куль відбудеться вже вдруге, а відкриття офіційного куледрому є безпрецедентним явищем не тільки для України, але і всього світу. Під час заходу у небо піднімуться близько 20 повітряних куль, кожна з яких вище п’ятиповерхового будинку.

Повітроплавні екіпажі прибудуть із різних куточків України, щоб вразити глядачів сяйвом аеростатів та майстерністю виконання польотів у рамках видовищного спортивного змагання Key Grab. Пілоти повітряних куль, разом з гостями, які будуть знаходитися в корзині, повинні будуть підлетіти максимально близько до визначеної цілі та потрапити у неї спеціальним маркером.

Під час заходу відбудеться конкурс для глядачів, переможець якого отримає подарунковий сертифікат і зможе здійснити політ на повітряній кулі у вересні, під час фестивалю "Монгольф’єрія" в Умані. Після заходу сонця на відвідувачів чекає вражаюче світіння аеростатів.

Вхід на фестиваль повітряних куль безкоштовний за умови попередньої реєстрації за посиланням https://montgolfier.com.ua/fest2019.html.

48 людей, які матимуть бажання здійснити політ на повітряній кулі під час фестивалю, зможуть це зробити, попередньо придбавши політ.

Фестиваль відбудеться на новій локації виставкового центру "КиївЕкспоПлаза", який знаходиться у селі Березівка Макарівського району, що в 20 хвилинах руху від станції метро "Житомирська". Організатори планують забезпечити рух маршруток від метро "Житомирська" до місця заходу та у зворотному напрямі. Вартість проїзду – 30 грн в кожному напрямі.

Організатором повітроплавного фестивалю "Мамо, я вдома" є повітроплавне товариство "Монгольф’єр". Головний майданчик події – територія виставкового центру "КиївЕкспоПлаза". Захід відбудеться при підтримці Колонщинської сільської ради.

Офіційне відкриття кулердрому та старти польотів – 25 травня о 19:00, початок фестивальних заходів – 12:00. За детальною програмою та можливими змінами слідкуйте на сайті фестивалю https://balloonfest.com.ua/.

Нагадаємо, що у серпні минулого року протягом чотирьох днів у Білій Церкві проходив масштабний фестиваль повітряних куль "Олександрійська феєрія", який відвідало 60 тисяч людей.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: