#

У Макарові відзначили Міжнародний день осіб з інвалідністю

04.12.2018 07:57
У Макарові відзначили Міжнародний день осіб з інвалідністю

Вчора, 3 грудня, у Макарові та Макарівському районі відзначили Міжнародний день осіб з інвалідністю

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на сторінку Макарівської районної державної адміністрації у Facebook.

З кожним роком спостерігається тенденція до збільшення кількості людей, яким необхідно створити належні умови для життєдіяльності та інтеграції в суспільне життя.

На території району проживають 3 423 осіб з інвалідністю, з них 179 дітей з інвалідністю.

Згідно районної комплексної програми “Турбота” з нагоди відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю 179 дітям з інвалідністю надана матеріальна допомога в розмірі 500,00 грн. кожному на загальну суму 89 500,00 грн.

Зростання обсягу видатків, що в останні роки виділяються з державного бюджету на соціальний захист осіб з інвалідністю, дало можливість досягти певних здобутків у цій сфері. На сьогодні повністю задовольняється потреба осіб з інвалідністю у протезно-ортопедичних виробах та забезпеченні засобами пересування (інвалідними візками).

Протягом 2018 року управлінням соціального захисту населення Макарівської районної державної адміністрації видано 147 направлень для осіб з інвалідністю з ушкодженням опорно-рухової системи.

Значна кількість осіб з інвалідністю окремих категорій мають право на пільгове забезпечення природним та скрапленим газом, електроенергією, твердим паливом, забезпеченням санаторно-курортним лікуванням тощо. Такі особи з інвалідністю обліковуються управлінням соціального захисту населення та повноцінно забезпечується їх право на отримання пільг.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

За сприяння спортивного клубу “Фенікс” напередодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю у Макарівській дитячо-юнацькій спортивній школі пройшли змагання осіб з інвалідністю із настільного тенісу. Перед початком змагань за дорученням голови Макарівської районної державної адміністрації Тетяни Семенової начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Григорій Невмержицький нагородив почесними грамотами та грошовими винагородами ряд визначних спортсменів з інвалідністю Макарівщини, учасників та призерів районних, обласних, загальнодержавних та міжнародних змагань за вагомий внесок у розвиток спорту, популяризацію здорового способу життя та з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. 

Особи з інвалідністю - це громадяни, які потребують постійної уваги, повсякденного піклування. Вони чекають від нас не співчуття, а розуміння і допомоги, бо хочуть жити повноцінним життям і мають на це право. 

Проблеми життєдіяльності осіб з інвалідністю, можливих шляхів їх розв’язання, питань діяльності державних органів влади стосовно підвищення соціальної захищеності цієї категорії громадян - на сьогодні пріоритетне завдання управління соціального захисту населення.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: