#

У мережі показали будинок голови Української Помісної Автокефальної Церкви Епіфанія (ФОТО)

17.12.2018 14:22
У мережі показали будинок голови Української Помісної Автокефальної Церкви Епіфанія (ФОТО)
Митрополит Епіфаній

З'явилися фото особняка глави новоствореної Православної церкви в Україні Єпіфанія, що знаходяться у селі Святопетрівське

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "bbcccnn.org", у дворі Єпіфанія є будинок для гостей, а також господарська споруда.

Його володіння розмістилися в селі Святопетрівське Києво-Святошинського району. На вулиці, де знаходиться особняк владики, майже всі будинки-недобудови.

Раніше на цьому місці було поле, а потім його віддали під забудову. Посиленої охорони або будку з охороною поки що немає. На вулиці є шлагбаум, але він відкритий.

Будинок Єпіфанія вибивається із загального ансамблю вулиці яскраво-жовтим кольором. Двір обнесений невисоким парканом. Всередині, крім основного будинку, є кілька будівель по типу гостьового будиночка і господарського приміщення.

Нагадаємо, що в Києві на Об’єднавчому соборі обрали голову Православної церкви в Україні, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Вулиця ретельно почищена від снігу, машини по ній вільно їздять. Сусіди у Єпіфанія тільки лише з одного боку. З іншого – порожня ділянка.

Як свідчить виписка з реєстру нерухомого майна, площа будинку складає 206 м2. Тут же у владики є дві ділянки – 0,9 і 0,7 гектара для ведення присадибного господарства. Сьогодні нерухомість в цьому місці продається від 500 доларів за квадратний метр. Таким чином, земельна ділянка під будинком голови новоствореної український церкви може коштувати мінімум 100 тис доларів (більше 2,77 млн грн).

В офіційній біографії архієрея йдеться, що його дитинство і шкільні роки пройшли в селі Стара Жадова Сторожинецького району Чернівецької області, де в 1996 році він закінчив Старожадовскую середню школу.

Крім будинку під Києвом він також володіє декількома земельними ділянками в рідному селі – будинок і присадибна ділянка дісталася йому за рішенням суду, можливо, у зв'язку з отриманням у спадок. Також у Єпіфанія є ділянка площею в 1,4 га, якою він обзавівся в березні цього року.

Земля там має цільове призначення – для ведення товарного сільгоспвиробництва. Відразу ж після покупки Єпіфаній передав ділянку на 7 років в оренду скандально відомій "дочці" агрохолдингу "Мрія" - ТОВ "Мрія Фармінг Буковина", яку нардеп Максим Бурбак навесні цього року звинувачував в земельному рейдерстві.

Також Думенко володіє пасовищем в селі Стара Жадова (0,3 га) і такого ж розміру покосом. Ці ділянки були йому передані безоплатно рішенням місцевої сільської ради в кінці осені 2016 року.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: