#

У мережі показали "невеличку хату" митрополита УПЦ МП Павла на Київщині

06.04.2023 15:00
У мережі показали "невеличку хату" митрополита УПЦ МП Павла на Київщині
Фото з мережі Інтернет

У мережі показали "невеличку хату" митрополита УПЦ МП Павла у с. Вороньків на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на статтю "УП".

Насправді вона виявилась двоповерховим будинком на 580 кв.м з допоміжними будівлями і альтанкою за міцним і високим парканом. Збудований маєток на ділянці площею у 40 соток. На цій ділянці розташований також ще один двоповерховий гостьовий будинок площею 170 кв.м., альтанка і будинок охорони. Розташований будинок на вулиці Молодіжній, 46.

Ще у 2016 році її виставляли на продаж за 1,3 млн доларів. В оголошенні було вказано, що будинок мебльований виробами італійських та англійських майстрів, кімнати оздоблені дорогими меблями, підлога вкрита мармуром та німецьким паркетом та має підігрів, люстри – чеські, а побутова техніка від дорого виробника. 

Ще раніше у одному із інтерв’ю український громадський діяч та активіст, лідер громадської організації С14 Євген Карась розповів, що прямо в будинку владики Павла є ціла стіна з золота. "Моя Київщина" уже розбиралася, де владика взяв гроші на таку розкіш.

Як виявилося, за роки своєї діяльності Паша "Мерседес" налагодив собі непогані постачання: у 2009 році в селі Пасічне під Києвом місцева релігійна громада заснувала підприємство "Троїцька артіль". Планували побудувати в селі храм, а заробити на нього вирішили реставрацією Лаври.

Колишній заступник директора компанії "Троїцька артіль" Корнелій Борисов розповів, що для того, щоб отримати підрядні роботи, довелося йти на умови, які були поставлені керівництвом Лаври. У підсумку, значну частину заробленого віддавали особисто Павлу.

Наприкінці 2011 року я був безпосереднім учасником передачі грошових коштів наміснику Лаври в сумі мільйон 576 тисяч гривень. Це було в будинку намісника Києво-Печерської Лаври, в 42-му корпусі, пізно ввечері. І ввечері ми приїхали з цими двома рюкзаками готівки й передали наміснику монастиря.

З його слів, усі будівельні організації, які працюють у Києво-Печерській Лаврі, частину отриманого прибутку повертали Павлу як пожертву.

У народі це називається "відкатом". У церкві це називається пожертвуванням".

Крім того, будинки для владики Павла та Варсанофія побудувала компанія "Затишний дім". Вона також займалася реставрацією у Лаврі.

Вони побудували для митрополита Павла і вже митрополита Варсанофій два особняки в селі Вороньків. Це була теж своєрідна жертва від будівельної компанії. Це достовірна інформація, отримана безпосередньо від керівника компанії.

Нагадаємо, що СБУ провела обшуки у митрополита УПЦ МП Павла на Бориспільщині.

 

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook